onsdag, oktober 24, 2007

Krav

Jag har sedan högstadie-ålder haft 3 krav på min blivande man. Han ska:

1. Prata skånska - för det är den finaste dialekten som finns
2. Vara mörkhyad - så jag får söta mulattbarn
3. Vara jägare - så man har kött i frysen året runt


OK jag har väl insett att jag kanske får rubba lite på mina krav. Men jägare ska han iallafall vara
Det är manligt
Det här är däremot inte manligt. Ha! De andra stackars jägarna har ju i uppdrag att driva alla älgar till dom två kungligheterna. Så det räknas inte, alltså kan jag räkna bort Carl-Philip som eventuell kandidat
Skånskan kan eventuellt bytas ut mot någon annan dialekt, eller eventuellt ett annat språk. Däremot inte stockholmska eller göteborska.
Mulattbarn kan jag nog också klara mig utan - mina eventuella barn blir ju de finaste oavsett
Så kan det gå med högstadiedrömmar


Jag och Stine planerar vad vi ska göra för pepparkakshus det här året. Ni minns väl Kreml?
Just nu är vi ganska inne på att göra Holmenkollen. Bra idé va!



Dagens norska ord:
Boss = sopor (på bergensiska)

Morrn morrn

5 kommentarer:

Erik sa...

Nu förstår jag verkligen inte vad du menar? Skulle det finnas nån dialekt som är finare än dalmålet????

Anonym sa...

vad har du emot stockholmska, är inte det detsamma som rikssvenska!!??

Anonym sa...

Pepperkaker er gøy, gleder meg til å se Holmenkollen!! Men en liten rettelse på fjorårets hus...det heter ikke Kreml, det er Vasilijkatedralen og den ligger på Den røde plass...ved siden av Kreml:)
Når det gjelder dialekter så er det veldig kult, dere svensker kan snakke hva dere vil egentlig..det høres så flott ut uansett:) sukk!!Jeg bor i feil land hehe ( eneste er at jeg faktisk ikke liker så godt skånska...ligner for mye på dansk eller noe...)

Anonym sa...

Vad taskigt att vilja ha en svart man för att få mulattbarn..
Ni svenska tjejer som bara vill ha svarta för att dom är svarta, vad fan tänker ni med? Vet ni hur många svarta killar det är som har HIV?????? Speciellt killar från väst- och södra afrika(men självklart också andra delar), och det är mest dem ni raggar på :S Såg precis en dokumentär om detta; en kvinna som var tillsammans med en afrikansk man i fem hela år innan de beslutade sig för att skaffa barn. När hon var i sjätte månaden dog mannen plötsligt. Det visade sig senare att han burit på HIV viruset. Kvinnan testade sig och resultatet var positivt. Lilla dotterns resultat var fortfarande oklart. Samma sak hände en annan kvinna som dom visade på insider tror jag. Hon hade barn med en HIV positiv kenyan :/ Men hon hade tur alltså...han blev utvisad från sverige.
Vad får er att tro att detta inte kan hända er? I den afrikanska kulturen är det okej att ha många kvinnor och det är så sjukdomarna sprids och till slut kommer till er och därifrån till era stackars barn. Många afrikaner har en 'playfamilj' här (ofta för att få uppehållstillstånd)och en 'riktig' familj i sitt hemland. Otrohet är skitvanligt, och helt okej för deras del. AFRIKANSKA MÄN ÄR BÄST I VÄRLDEN PÅ ATT SMÖRA! De är specialister på att få kvinnor att känna sig speciella och älskade men i själva verket...it means nothing to him..som jag sa; sanningen gör ont...
(jag är mulatt)

Anonym sa...

Jag blev väldigt upprörd när jag läste krav nummer 2. Det känns som alltför många vita kvinnor utnyttjar svarta män bara för att få bruna barn (precis som du beskriver det "Vara mörkhyad - så jag får söta mulattbarn")
Varför skulle 'mulattbarn' vara sötare än andra barn? Borde inte en mamma älska sina barn och pappan till barnen oavsett utseende?
Dessutom blir det nog svårt att hitta en svart man som är skånsk och jägare...