onsdag, november 07, 2007

Vem har skulden

Idag läste jag en artikel i pappersutgåvan av tidningen VG. Där kunde man läsa att en forskare hade konstaterat att det är troligtvist föräldrarna som bär det största ansvaret när det gäller barns hälsa, vad de äter och om de blir överviktiga eller inte.
Eh?! Det är väl det mest självklara att det är föräldrarna som har det yttersta ansvaret?! Krävs det en forskare till att säga att det "förmodligen" är så???
Vems fel hade han annars tänkt sig att det skulle vara? Samhällets? Lärarnas? Andra barns föräldrar? Va!

Nu för tiden verkar det vara så lätt att lägga allt ansvar på alla andra än sig själv och den/dom som egentligen borde ta ansvar. T.ex. när man kommer på att barn faktiskt borde röra på sig och hålla sig aktiva - då blir det till största delen skolans ansvar. Självklart är skolan en stor och viktig del för alla barn. Men om en sak sker hemma och en annan i skolan så är det trots allt oftast så att det är hemmamiljön man tar till sig mest av.


Ikväll ska jag äta kräftor! Wihooo det ska bli smaskigt


Dagens norska ord:
Kreps = kräftor

Eve

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Eva, klart det e föräldrarnas ansvar, barnen sitter ju bara hemma o spelar dataspel, kan lova att ingen av dagens kids vet vad röda vita rosen är eller kanske inte ens vet vad pantgömme är.
Jag såg iofsig några som lekte pantgömme häromdagen , dom räknade till 20 o sprang max 10 meter bort o gömde sig (bra motion eller hur?)sen så körde dom inte ens me siste person pantar alla.

Christer.