onsdag, maj 02, 2007

Sport eller inte sport

Jag ska härmed visa min ståndpunkt vad gäller aktiviteten fotboll.
Fotboll är enligt min mening ingen sport. För om man idrottar beter man sig inte som en hypokondrisk skådespelare.
För det är det enda som händer när man ser en fotbollsmatch - spelarna kastar sig och filmar, för de har de lärt sig ända sedan de var pojkar, "Ramla så får du kanske en frispark med dig". Och så ligger de och kvider och menar att de har ont och att man ska tycka synd om dom.
SEN - när de väl reser sig, efter cirka 15 sekunder, så tycker de att man ska tycka dom är jättetuffa och hjältar som faktiskt reser sig och springer vidare som om inget hänt.

Det som är mest konstigt är att spelarna inte själva verkar förstå att det faktiskt är ärekränkande för dom själva. De gör ju sig själva till åtlöje.
Men nu är ju inte det här allas uppfattning eftersom fotboll uppenbarligen är en folkkär "sport" som väl är världens största? Så detta är visst helt accepterat och OK.

Många gånger hade det dessutom varit bättre om de faktiskt stod på sig för en gång skull - för då skulle de få bollen med sig. Men nej - då ramlar de med flit istället och stannar upp spelet så försvararna hinner komma på plats. Orutinerat om ni frågar mig :)

Och visst var det inte lika mycket filmning och låtsas-kvidning förr???
Varför har det blivit det nu?

Dagens norska ord:
Pingle = mesig/klen person


//EMS

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ishockey däremot! Där man mörkar skador för att inte motståndaren ska hålla på att hacka med klubban på den skadade kroppsdelen! Det är en riktig sport det! Sportsligt så det smäller om det!

Evesie sa...

exakt! Där är det äkta macho-män och kvinnor som spelar minsann... inga pingler =)

Jarle sa...

du putter alle fotballspillere i samme sekk du..
det er det samme som om jeg skulle si at alle hockyspillere ikke har tenner igjen..(dine ser faktisk litt for blanke/hvite ut til å være ekte tenner=p)