tisdag, mars 24, 2009

Men åå

Detta tror jag att hela Sverige hade kunnat tala om för den fattiga, lama ledningen för cirka 8 år sedan.

Efter magplasket på isen - nu tänker Leksand om.
- Jag utesluter inte en tydligare ungdomssatsning, säger klubbens vd Håkan Åman till TT.

Nu kanske Leksand ger upp den ständiga hetsjakten att nå elitserien så fort som möjligt för att istället satsa långsiktigt.

- Den sportsliga programförklaringen är vi inte färdiga med. För första gången på flera säsonger har vi inom föreningen många riktigt duktiga yngre spelare som finns med i ungdomslandslagen. Det är inte alls omöjligt att vi kommer att genomföra en mycket mer tydlig ungdomssatsning, säger Åman vidare till TT.

Det var efter att dt.se avslöjat det extrainsatta styrelsemötet på tisdagskvällen, som klubben skickade ut ett pressmeddelande, undertecknat klubbens ordförande Nils-Erik Johansson.

Där står följande att läsa:

"Leksands IF har under åren byggt upp en fantastiskt stark affärsverksamhet och under de senaste åren även stärkt vår satsning på junior- och ungdomshockeyn i föreningen. Vad vi nu beslutat att göra är en total översyn av organisationen där vi kommer att tydligare koncentrera denna affärsverksamhet innefattande Ejendals Arena, Leksand Strand och vår restaurangverksamhet i ett starkt ben från styrelsebemanning till verkställande ledning och organisation.

Vid sidan av affärsverksamheten kommer vi att göra en total sportslig översyn där vi bygger vidare på vår ungdomssatsning som en tydlig sportslig programförklaring och på bästa tänkbara sätt stärker upp de sportsliga förutsättningarna från styrelsebemanning till den organisation som skall genomföra det sportsliga arbetet.

Styrelsen har beslutat att starta detta arbete med att bygga vidare på den redan i dag starka affärsmässiga och sportsliga ungdomssatsning och grund som Leksands IF står på men med en förnyad styrelsesammansättning som på ett ännu tydligare sätt tillvaratar respektive inriktning för föreningens bästa. Parallellt med detta tillsätts också en ledning och organisation i sporten för motsvarande arbete.

Denna översyn skall vara klar innan kvalserien är slutspelad och vi kommer att arbeta i en positiv riktning där det inte finns några heliga stenar, utan vi vänder och värderar samtliga stenar i bygget inför framtiden. När vi är klar med detta arbete kommer det att presenteras för samtliga bolagsstyrelser inom Leksands IF, därefter i anslutning till lämpliga tidpunkter för sponsorer, supportrar, föreningens medlemmar och till allmänheten."

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men nu är det uppåt, och vi är stenklara för elitserien. Vi vann ju igår.

Ett hett tips till artiklar i Dalarnas tidningarna den 1/4, är att det kommer att kungöras följande:
Jan Simons blir ny sportchef i Leksand samt att Olle Öst övertar den sysslan i Mora !!!!!!!!!! Eller??

Evesie sa...

Jo-jo!

Hehe, ja varför inte? Det kan ju bara bli bättre