onsdag, januari 14, 2009

Tintin gay?

Såg en lustig artikel på dn.se om Tintins sexuella läggning.

En homosexuell The Times-journalist uttrycker sig så här:

"Tintin är en fjunig, androgyn yngling i quiff-frisyr, lustiga byxor och scarf. Och flyttar in i ett slott på landet med sin bästa vän, en medelålders sjöman?"


Ordföranden i Generation Tintin (bara en sån sak!) replikerar med:

"Intet kan vara felaktigare. Tintin är inte gay, han är helt enkelt en präktig och kysk pojkbokshjälte"


Mycket intressant va!

Vad tror du? Är Tintin gay?


5 kommentarer:

Anonym sa...

fan va homosexuella vi har i världen. Om vi ska gå på vad de gått på. Tycker det kan vara lite konstigt om man hade en massa sex i barnböcker....

Kristin sa...

Tintin er helt lik trener'n vår har du sett det;) hehe

Anonym sa...

Alltså, jag förstår inte. Jag har också hört den här diskussionen förut, både med Tintin och Bamse med flera. Men va f-n, tror ni för en sekund att barnen bryr sig om seriefigurernas sexuella läggning. Det tror INTE jag. Visst vi skapar normer som de kommer att ta till sig, men kan inte seriefigurerna få vara bara dem de är?? Måste det alltid handla om vuxnas tolkningar och gissningar om sexuell läggning? Det, om något, är ju fördommar så det skriker om det, eftersom vi gissar sexuell läggning utifrån utseende och beteende. Eller?

Evesie sa...

Sunny; vilken av dom? hehe

Anna; du har nog rätt. Men jag tror nog bara det är vi vuxna som spekulerar. När man ser en tecknad disney-film nu, så fattar man ju alla undertoner och anspelningar. Men det gjorde man inte när man var liten.. man får hoppas att barn är öppna och inte kategoriserande :)

Kristin sa...

Mr T:) neste gang du ser han så ser du det;)