onsdag, november 19, 2008

Halal

Såg på Halal-TV i måndags. Det handlade om skönhetsideal och den skeva bilden som sänds ut till unga människor. Kanske framför allt tjejer.

De intervjuade Veckorevyns chefredaktör och de frågade henne om hon visste vilket stort ansvar de har och om de tycker att de tar det ansvaret.

Jajemän det tyckte hon. De når ut till en bred skara människor och därför riktar också tidningen in sig på just bredheten.

Det aktuella numret fanns på en vägg till beskådning och då ifrågasatte Halal-tjejerna (om man får kalla dom så) var någonstans bredden var.
Chefredaktören kunde peka på 1 bild/1 reportage där det var en lite mullig modell. Hon var knappast mullig i den bemärkelsen som vi flesta tänker oss. Alltså var hon snarare "normal" eller smal.
Resten var pinnsmala modeller. Übermakade och überretuscherade. Såklart

Tydligen hade de också lottat ut läppförstoring till sina läsare när de hade någon form av jubileum.
Det är helt otroligt att inte dessa människor fattar att dom i stor grad är aktivt medverkande till dom extrema ideal som är idag, och orsaken till att många tjejer lider av både dåligt självförtroende och anorexia och bullemi.

Tjejerna som gjorde programmet skulle också bli fotograferade av Bingo Rimér.
Där blev de sminkade av en stylist. Hon menade att "Ja, men det är ju bra för självförtroendet att ha smink och känna sig lite fräsch"

Jag blir mörkrädd av allt detta.

Inga kommentarer: