fredag, september 26, 2008

Dynamit-Harry?



En härlig låt det här

I Norge finns begreppet: Harry-tur. Också kallat Svenske-tur
Det innebär att man åker till Sverige för att handla mat och sprit i princip.

Detta är från Wikipedia

Harrytur, også skrevet Harry-tur, er en uhøytidelig, delvis negativ beskrivelse av det å reise til et naboland, særlig fra Norge til Sverige, for å kjøpe matvarer, alkohol, og sigaretter til billige priser. Begrepet oppstod da den daværende landbruksministeren Lars Sponheim uttalte at det var «harry» å dra på handletur til Svinesund. Fornavnet Harry kan i norsk slang bety «vulgært», «smakløs» eller «sidrumpa».

Siden kjøtt, alkohol og sigaretter generelt sett er dyrere i Norge enn i våre naboland, har mange det som tradisjon å dra til grensebutikker i Sverige - spesielt Strømstad og Svinesund, hvor det er opprettet et stort kjøpesenter for norske konsumenter fra det befolkningstette Østlandsområdet - det er også det eneste stedet utenfor våre landegrenser hvor de har norske bankterminaler i butikkene - Finland og Russland.

Också detta. Kul beskrivning av norges raggare tycker jag (rånere)

I Norge har det utviklet seg en tradisjon med handleturer til Sverige på skjærtorsdag, en helligdag med fri i Norge, men ikke i Sverige. Da er det også vanlig at enkelte rånere reiser med bilene på harrytur til Strømstad der de drikker øl og viser seg fram for hverandre.

Jag och K var på harrytur igår iallafall. Svinesund är ett ställe jag ska försöka undvika om jag kan framöver!

2 kommentarer:

Kristin sa...

Ja vi er syke vi nordmenn hahaha
Bra låt!!!

Evesie sa...

haha, ja jag tror det :)
Jepp, det är en fin bit det där