tisdag, april 03, 2007

Älgen kom, sågs och åts

Älgsteken blev otroligt god!
Med hemmaskjuten dala-älg, hemmaodlad potatis, hemmaodlad broccoli och sockerärtor, hemmagjord äppel-schutney, hemmagjord lingsonsylt, hemmaplockade trattkantareller i såsen och hemmagjord rödvinssås. Mumsfillibabba




Det här med klimathotet som verkligen är i ropet just nu är väldigt intressant tycker jag. Man kunde göra ett test på Aftonbladet om hur man skulle förbättra sig. Där kunde man först klicka till exempel på hur länge man duschade i genomsnitt varje dag - och hur mycket man skulle duscha i genomsnitt varje dag i framtiden. Likadant med om man använde lågenergilampor eller om man skulle göra det i framtiden o.s.v. Då är man ju såklart snäll och duktig och klickar att man ska duscha nån minut kortare varje dag, och sänka medeltemperaturen inomhus mm. Sen fick man glatt veta på slutet att man släppt ut ex. antal kilo mindre farliga/dåliga utsläpp per år! Fantastiskt. Och så skriver Aftonbladet stor rubrik om att svenskarna minskar en massa utsläpp.
Frågan är väl kanske vilka som lever upp till det. Vi konsumerar ju som aldrig förr nu. Det är helt galet egentligen. Speciellt där jag jobbar. Det är en typisk butik - precis som IKEA, att när man går in där, så är det nästan omöjligt att komma ut därifrån utan att ha köpt nåt. Och många gånger i såna butiker så köper man något bara för att. Men allt handlar ju om pengar i slutändan. IKEA och alla andra företag samt alla aktieägare är såklart lyckliga över att försäljningen hela tiden ökar och man kan bygga ännu fler butiker så att man kan sälja ännu mer prylar.
Vi behöver ändra våra vanor helt enkelt. Och nån borde reagera på att en vinst för Sony Ericsson faktiskt innebär något dåligt också.. Men det känns inte som rätt läge att säga på morgonmötet att man är ledsen över att företaget gått plus.

Tänk så bra att verkligen ha en bra motivering till sitt barn när det tjatar om att få alla möjliga leksaker. "-Nej! Du vet klimathotet.. man kan inte hålla på och köpa så mycket saker!"

Idag har jag klippt mig också! Härligt skönt kan jag säga. Det var ganska förfärligt långt innan.

Dagens norska ord:
Bob = Page (frisyren alltså)

Sjallabais

1 kommentar:

Erik sa...

IKEA är inget aktiebolag... Dagens besserwisser kommentar presenteras i samarbete med Erik. Shit jag har gått på KTH för länge!